Kupa Bulgaria 2012 – návrat ke kořenům

Nikola Jordanov, 8. 6. 2012

Po 30-ti letech jsem opět běhal orienťák v Bulharsku jako reprezentant našeho oddílu.

3 denní kupa Bulgaria je jeden z nejprestižnějších závodů tam a pro mne vždy měla větší hodnotu než dokonce mistrovství.  Centrum závodu bylo v horském letovisku Borovec v pohoří Rila, 70km od Sofie. Na stejném místě bude Bulharsko pořádat v roce 2014 mistrovství světa juniorů JWOC. Tady se můžete podívat na moje tratě. První den mne úplně nadchnul neskutečný terén (nikdy jsem něco takového neběhal) a tento pocit umocňovala skutečnost, že jsem nic nezkazil a nakonec jsem skončil 6. s minimálním odstupem od 3. místa. Ztrácel jsem převážně na běhu, kde jak jsem zjistil, bulharští borci byli o hodně lepší než já. V druhé etapě už byli nějaké chybičky a klesl jsem o jednu příčku.

V poslední třetí etapě v neděli se už projevila únava v plné míře, i když se uvádělo nejmenší převýšení ze všech etap, nemohl jsem se zbavit pocitu, že toho dne jsme našlapali nejvíce. Na můj výkon se možná podepsal a společenský večírek, který skončil hluboko v noci.

A konečný výsledek? Skončil jsem celkově 8., první místo vyhrál nějaký Belgičan, který nás úplně deklasoval a další dva borci přede mnou byli prý bývalí reprezentanti Bulharska v OB.

Závod hodnotím pozitivně a nelituji, že jsem tam jel. Užil jsem si to a hlavně o to tady šlo.

Pro mladší kolegy z oddílu ještě pro ukázku dávám i mapu H21E z prvního dne. Vyhrál nový vicemistr Evropy ve sprintu Kiril Nikolov v čase 59:05min.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010