Mistráky vážně nevážně aneb Karel je bůh!

Petr Hrouda, 4. 10. 2008

logo mistrovstvi CR na klasicke trati 2008Máme za sebou klasiku, štafety a družstva, namakanci zabojovali a s koncem září odpískali sezónu „top“ závodů. Žádné extrašpek terény se pro letošní mistráky nečekaly, na klasiku se nakonec vyklubala docela příjemná Vysočina a štafle nepřekvapily, typická střední Morava.

Že prý terény na klasiku nebyl moc na klasiku (lepší pro dlouhou, pro kterou byl předloni zmapován, jen kdyby tam pak nebylo půl metru sněhu) a tratě spíš připomínaly middle na 90 minut? Že to chtělo jen párkrát vyřešit volbu a jinak valit za nosem? Ti rejpalové toho nadělají, co by ještě chtěli … na Melechově dostali naservírovaný hezký čistý les, žádný velký bordel, terénní tvary a kameny, žádné brutální kopce, trochu deště v neděli a hotel, kam mohli schovat nos.
Tak se ukažte, mládeži, na co jste celý rok točili: Eliška míří do B-finále a je pro letošek nejlepší holka, Víťa do A-finále, dobrý, Adam do béčka, bude líp (druhý den třetí), Karel do áčka, ke svému velkému nadšení :o) a Zdeněk za B, ještě svého trenéra nepřerostl… Áčko super, tak pojďme na to – Karel předem avizuje, že 17 kiláků je na něj dlouhé, ale vejde se do třicítky – že by drobná předzvěst toho, co bude za týden? Víťa nic takového neavizuje a vejde se mezi dorostenci do dvanáctky, no a čest veteránům dělá již tradičně stříbrný Aleš (že prý je pomalejší než jiní, ale ti mu „vyklidí cestu“ chybami – ale o tom ten orienťák taky je, ne?)
MCR na klasicke trati 2008, mapa Nelechov

Prejže rejže, teda prej že babí léto už nepřijde … přišlo na poslední víkend v září :o) a posvítilo si na Suchou louku. Sobotní štafle: trocha kopců, trocha podrostu a zvlášť ve druhé půli pěkné hustníky. Pytlík od divácké – no, co říci, takový hodně jednoduchý parkáč po loukách a v remízkách, kolikrát člověk vidí od kontroly k dalšímu objektu a chybovat se dá leda z rychlosti. Akorát nevím, proč pořadatelé avizovali závěrečné přeběhy jako „divácky velmi atraktivní“, když z těch přeběhů diváci prd vidí (a v neděli bude docela prd vidět i z diváckého úseku).
A co my na to? No jednou větou – pošlete Fučíka do lesa … v kopcích neodpadne, středem trati proletí s balíkem a v buši před koncem balík setřepe – jak jednoduché… (Tak dobře, oprava, tou buší prostě proběhne po svém a ostatní se rozprsknou sami. :o) Adame, poběžíš první, čumíš, co? No jen se z toho nepo… – a Adam se z toho nepo…, pouští jen pár lepších koní, předává sedmý a Zdeněk pouší pár ještě lepších koní a finišuje patnáctý. No, borci, sami jste říkali že desítka mohla být, ale patnáctka je super, a co příští rok? Třeba kdyby se Fuf urval o víc než o půl minuty…? :o)
MCR stafet 2008, mapa Chmelik

Baby, dost bylo flákání! Příští rok koukejte na mistrák postoupit (a pak tam taky zaběhnout), nebo snad zase necháte všechno na maminách? Ty se ale zase snaží, L+P+M páté a S+Z+M sedmé, dost dobrý! Škoda že jste neběžely spolu v kategorii, mohly jste se vyštengrovat sázkou tak jako tatíci … N+E+P se rozhodli porazit L+A+P „s handicapem“, jinými slovy nedostat víc než málo a hned má „dostih na dálku“ svůj náboj. :o)
Je z toho 3. a 11. místo a velké očekávání věcí příštích, tedy neděle: trocha kopců taky, ale jinak čistý les a hodně letecký den. Tady už se o pivko nebojuje, tady už se bojuje o stříbro, které káplo loni u Opavy, a letos na to máme rovnou dva týmy. No nebudu to protahovat, tak jako Karlovi v sobotu se rozprsknou soupeři i nám v neděli, takže díky Liborovi, Ladě, Alešovi a Saše za to, že příští rok už nemáme co zlepšovat. :o) (Anebo se můžeme zase trochu prostřídat, ať příště o něco válčíme třeba v jiném složení … vlastně když se ohlédnu za posledními roky, tak akorát střídáme baby… :o)
MCR druzstev 2008, mapa Benatky

Tak a snad už jen na konec odkazy na stránky M’ČR na klasice, štafet a družstev, třeba i nějaké mapy (klasika, štafle, družstva /275, 181 a 179 kB/) a dobrou noc, dobré další víkendy, podzim a zimu a vůbec…
(A kdyby to někdo ještě nevěděl, tak ten bůh z titulku neporáží jenom orienťáky – od začátku září už je zase mistrem světa v ROB. :o)

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010