6 DAYS OF AUSTRIA 2011 (10. – 16. 7.)

Eva Adamová, 20. 7. 2011

Stejně jako v loňském roce se i tenhle rok vydáváme za alpskými terény. Centrem závodů se stal Wiener Neustadt.

Na první etapu vyrážíme do městečka Aspang. Bylo dobré si nejprve před startem přečíst pokyny, nemuseli by se tak někteří v průběhu závodu pozastavovat nad tím, že není na mapě cíl. Cíl byl, ale na druhé straně mapy v jiném měřítku, kde nás čekalo ještě pár kontrol v trochu zajímavějším terénu.

I přes zpestření tratě nás tahle etapa  moc nenadchla.

Druhý den nás čeká horská etapa. Na shromaždiště máme možnost jet lanovkou, ale sjezdovka přímo lákala k ranní rozcvičce. Ze shromaždiště pokračujeme na start dále do kopce. Na tratích nás čeká spousta bažin, prudkých svahů, pastvin

(tolik ostnatých drátů jsme nepřelezli za celý život….) a na závěr seběh sjezdovky do cíle. Tahle etapa byla poněkud zajímavější.

Třetí etapa je na okraji Wiener Neustadtu ve vojenském prostoru. Převýšení žádné ( pokud nepočítám zákopy), spousta bunkrů, výkopů pro tanky (alá Tankový prapor), starých střelnic a pár keříků. No takový delší sprint.

Další den nás čeká zasloužený odpočinek u Neusiedler see a po hradech a neplánovaně i den pátý s otočkou v Brně.

Je pátek a v ČR začíná “Botas“, tudíž konečně spadne pár kapek a vzduch se stává po pár dnech dýchatelný (i když u některých se to na výsledcích moc neprojeví….spíše naopak).

Pátou a šestou etapu máme možnost běžet v terénech, kde se běželo semifinále  a finále Veteránského mistrovství světa v roce 2006 ( jámy, kupky, rýhy, škrapový terén……pro nás asi jedny z nejzajímavějších etap).

Odkaz na výsledky a mapy i s postupy některých závodníků:

http://www.hsvwrn-ol.at/6daysaustria/v2/en_US/results.php

Pár fotek ve fotogalerii.

Eva, Vladan

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010