MČR noční

Zdeněk Mazal, 19. 4. 2011

Velká gratulace Emilovi Bauerovi k vítězství na Veteraniádě v nočním OB (kategorie H65) a Alešovi Chmelíkovi ke stříbru v H60! Co napsat k vlastnímu závodu, chmno. Terén brněnský, mapa dobrá, shromaždiště trochu menší, ale ok, pořadatelé snaživí, bufet zásobený.

Je tu bohužel jedno celkem podstatné ale. Pro kategorie HD20 a 21 hromadný start. Proč? Protože to bude úžasné, nové, neokoukané. Škoda že z účastníků to téměř nikdo nechtěl. A tak byla petice, diskuze, domluvy… na nic pořadatelé neslyšeli. Prý to bude super rozdělené, takže rozhodně žádné věšení. Pak připustili, že věšení možná bude, ale ti nejlepší zažijí jakýsi psychický tlak. A že nemáme hned odsuzovat, máme počkat až po závodech, a pak zhodnotit jaké to bylo. Máme po závodech, takže už můžeme. Za sebe (19. místo H21, rozhodně ne jeden z těch nejlepších, uznávám) můžu říct, že to bylo pěkně na hovno. Opravdu, co se týče vlastního zážitku v lese, nejhorší noční MČR jaké jsem kdy běžel (a už jich pár bylo).

Proč? Protože na startu jsem se zařadil do patřičného vláčku, který šel optimální postup na jedničku. Poté následovalo pár krátkých postupů, kde jsem vždy koukl na rozumný postup a šel za davem. Dohledávka žádná, volba žádná. Asi na pětce jsem koukl, že nejsou žádné motýlky. Takže farsta, hm. První postup, kde jsem musel trochu mapovat byl na desítku. Na jedenáctku už zase v balíku. Po výměně mapy koukám, že jdeme zase na jedničku. Ach jo. na polovině kontrol už jsem byl, druhá vede přes záchytné body, kudy už jsem běžel. Občas udělám vlnku, ale pořádnou chybu? Nehrozí, všude někdo je. Ke konci už se opravdu dost těším do cíle, s délkou to stavitel trochu přepískl, a už chci opravdu pryč. Suma sumárum, téměř 100 minut kvalitní nudy. Uznávám, že jako trénink na Tiomilu to bylo relevantní (až na to, že tam je ten terén sakra jinej, takže je to daleko dobrodružnější), ale degradovat takhle MČR? Proč?

Ještě poznámka – Žabiňáci se snažili dělat spoustu věcí nadstandardně, bohužel přitom nezvládli některé základní. Posunout start o půl hodiny je vždycky nepříjemné, ale ve 2 stupních celsia a ve vzdálenosti 2 km od centra už je to pěkný průser (zapomněli naprogramovat krabičky na startu). V pokynech, které mají 13 stránek se dočtu kde co, ale například ne to, jak je to se startovními čísly a co mám dělat, pokud mám čip do kterého se nevleze chlapských 39 kontrol. Rozhodně nechci zbytečně kritizovat, ale doporučoval bych ZBM zaměřit pozornost několika klíčových lidí na merito závodu a legrácky okolo nechat na jiném týmu – potenciál na to mají více než dostatečný.

Celkově tedy závody dost rozporuplné – kdyby byl intervalový start, asi by to bylo hodně pěkné, takhle, chmno. Mapy níže, vše ostatní na stránkách závodu.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010