Moravská béčka v Římově – komorní atmosféra, pohodové závody

Petr Hrouda, 16. 6. 2008

Zebricek B-Morava, 15. 6. 2008, mapa Brezova jihSkutečně spíše jako na oblastním žebříku to vypadalo na předposledním dvojzávodě moravských béček u Třebíče. Žádná monstrakce, žádné fronty na záchod či na bufet, tak akorát pro pár stovek závodníků, troufám si tvrdit že spokojených. V lese taková „jemná Vysočina“, převážně čisté smrčiny (i pod nohama, to na Vysočině nebývá vždy zvykem), sem tam jemné terénní tvary nebo rozsypané kameny – v podstatě příjemné proběhnutí před mistrovstvím na krátké trati, kde můžeme (alespoň v části mimo velké údolí) čekat něco trochu podobného.

Stará mapa vystavená na stránkách závodů sice moc nadějí nedávala, vypadala diplomaticky řečeno velmi jednoduše, ale jednodušší pasáže tratě až tolik nevymetaly, prostor na jih od cílové loZebricek B-Morava, 14. 6. 2008, mapa Marenkauky se ukázal být docela dobrým i pro krátkou trať a klasika byla natažena do nově přidělané západní části, kde se zajímavá místa našla (i za cenu toho, že se trať v zajímavém prostoru protočila kolem dokola). Necelých 20 stupňů s oblaky nad hlavou, jen na chvíli v neděli pár kapek, zkrátka docela ideální podmínky. A protože v lese všechno sedělo, co mělo to fungovalo, na výsledcích člověk visel pomalu dřív než se otočil ve stanu, máme za sebou takový dobrý závod, ve kterém v zásadě není o čem psát :o).

Paradoxem startu vysočinských klubů v českém B žebříku je fakt, že třeba Jihlava nebo Nové Město, ač to sem mají pár desítek kilometrů, startovaly v téže době na béčkách u Rokycan. Tady se tak nesešla ani celá Morava, o Češích nebo Slovácích (kteří v hojné míře navštívili předchozí béčka v Beskydech) nemluvě – že to nabyla čistě moravská záležitost, o to se postaral (od jara už poněkolikáté) čínský výběr v čele s dvojnásobnou vítězkou ženské trati Zhu Mingyue (byť pokaždé to bylo docela „o prsa“). Bez zajímavosti není ani kategorie mužská, kde se v sobotu postavili na „bednu“ tři veteráni (Šidla, Prášil, Fučík) a v neděli jen vítězný junior Malý zabránil dvojitému debaklu mladší generace.

Fufovi (3. na klasice, 2. na krátké) v sobotu zdatně sekundoval Zdeněk na 7. místě, vyrovnaně v H18 zaběhl Víťa (6. a 7.). Telegraficky o výhrách v dalších kategoriích: v sobotu Gabča Hiršová, Aleš Chmelík a Marie Říhová, v neděli sestavu doplnil Libor Hirš. Výsledky, mapy hlavních kategorií a vše ostatní hledejme na stránce závodů, tady je vzorek map s tratěmi sobotní klasiky (181 kB) a nedělní krátké trati (93 kB). Průběžné výsledky moravských béček se objeví na stránce žebříčku B-Morava.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010