Jarní pohár 2011

Zdeněk Mazal, 21. 3. 2011

Malá skupinka našich členů se vypravila zahájit sezónu na jedny z tradičních březnových závodů – Jarní pohár. Letos se konal v prakticky stejném prostoru jako v roce 2008, z osvědčeného shromaždiště v kempu Stříbrný rybník.

Organizace tradičně klapala, v lese to bylo po několika dnech dešťů hodně mokré, ale jinak poměrně rychlé – v tomto terénu se technicky náročná trať dá postavit zřejmě jen na mapě bez cest. Na druhou stranu bylo potřeba občas zpomalit a dát pozor na dohledávku, takže na jarní rozmapování tak akorát. Mapa byla v pohodě, takže vlastně není skoro o čem psát.

Snad kromě mojí občerstvovací historky – asi před dvěmi lety mi Karel jemně naznačil, že by mohla existovat souvislost mezi tím, že na dlouhé trati piju jen vodu a že po dvou hodinách běhu upadám do stavu letargie a do cíle se pak dostanu nějakou formou indiánského běhu. Vyzkoušel jsem proto energetický gel a ejhle, ono to pomáhá. Od té doby si gel beru prakticky na všechny klasiky. Jedinou nevýhodou je, že ho mám přidělaný sychrhajzkami ke kalhotům dederonu a na občerstvovačce mi trvá strašně dlouho než ho oddělám. V sobotu jsem proto zkusil nový postup, a sice že gel utrhnu / strčím si k puse i s dederonem (na mou omluvu mě tohle napadlo při tepovce 174). Tož jsem ho odšpunotoval a trhl – gel samozřejmě začal tryskat – na zem a já se zoufalstvím pozoroval jak mi koncentrovaná energie mizí před očima. Rychle jsem proto přisunul hlavu – a zbytek si vystříkal do levého oka. Gel jsem tedy měl po celém ksichtě, rukách, mapě a dederonu a protože na občerstvovačce jsem viděl jen vodu se sirupem, kterou jsem se umývat fakt nechtěl, spokojeně vyrazil na další část tratě…

Z našich výsledků:

 Kategorie D21B
 ===============
  1.      Hlavová Hana                ZBM8888      60,25
 29.      Najmanová Hana              VBM8555      91,23  +30,58
 32.      Gothardová Eva              VBM7752      96,33  +36,08

 Kategorie H21B
 ===============
  1.      Král Vojtěch                SSU8841      82,22
  3.      Fučík Karel                 VBM7246 R    91,58   +9,36
  9.      Mazal Zdeněk                VBM8103      97,35  +15,13

V neděli se běžely ve stejném prostoru štafety, tentokrát jsme se zúčastnili jen symbolicky – holky se nedaly dohromady, protože naše nová členka Hanka měla strach, zda by výkonnostně stačila – uklidnili jsme ji že naše dámské štafety splňují olympijskou myšlenku o účasti (i když příměr o černoších na lyžích se Evě už moc nepozdával). Chlapské štafetě onemocněl Vladan, takže soupeře pouze postrašil Adam na prvním úseku, ostatní již byli v Brně. Stránky závodů jsou tu.

1 komentář

  1. Komentáře by jitka
    23. 3. 2011 @ 23.31

    škoda, že tu není možnost kliknout na „líbí se mi“ jako na facebooku:-)
    a dámská štafeta se pochlapí, však ještě uvidíte!!

    a chtěla jsem taky napsat článek o tom svém 24h dlouhém výletu na běžkách, ale už je jaro, běžky letí do sklepa, tak si to schovám do ročenky…

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010