Oblastní sezóna odstartovala krátkou tratí

Petr Hrouda, 6. 4. 2008

Kilák čistého lesa s prudkými svahy a na severu svahová nudle s pěknou buší. Sem tam vrstevnicové kudrlinky a postupy chodit většinou napřímo, jen místy obtočit kolem svahu. Taková by byla stručná charakteristika jihomoravského přeboru na krátké trati – prvním závodem se začátkem dubna i v tomto kraji naplno rozjíždí sezóna klasického OB.

mapa Ranč CihelnaTedy přiznejme si, že nevelký prostor je na krátkou trať tak akorát, aby se na pěti kilometrech pročesal křížem krážem. Aby to nebylo až tak letecké, o to se stará nemalé převýšení (vlastně nejen „houpání“ nahoru-dolů, ani v traverzech člověk neletí tak jako po rovině) a v té zmíněné „nudli“ na severu nepřehledný keřový podrost (viz ukázku mapy a buďme rádi za brzké jaro, „buš“ se ještě neolistila :o) – taková zpomalovací pasáž, než se člověk rozletí na zpáteční cestu čistým lesem.

Ideální počasí (ač ráno na nule a oblačná obloha nenapovídaly bůhvíčemu), dobré zázemí u hospody na kraji lesa a dobrá klobáska po doběhu, prostě ideální den … kterému už k úplnosti chybí jen odkaz na stránky závodu a třeba i na mapy s tratěmi (282 kB).

Co výsledky? V plné síle se předvedla děcka – Šárka Chroustová ovládla desítky, Otík a Gabča Hiršovi dvanáctky. Málem vyhrála Martina v osmnáctkách, škoda úletu v závěru, a neztratily se ani „velké děti“ mezi dospěláky – i když Adam se Zdeňkem neobhájili 2./3. místo z loňska, tentokrát „jen“ 6. a 7. a opět lépe pro Adama, o 2 sekundy (navíc s ojedinělým rekordem, běžel někdo někdy doběh od sběrky do cíle za 2 s? :o). Mezi děvčaty hned tři kousky do desítky (6. Jitka, 8. Iva, 9. Bára) a „třešničku na dortu“ přidala starší děvčata (Marcela, Petra, Saša, Zuzka), první čtyři místa v D35.

322 Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010