Někdo o tom neslyšel, někdo o tom četl, někdo se možná zúčastnil

Nikola Jordanov, 30. 10. 2020

Ano, je řeč o běžeckém podniku Trail Tour, který letos skončil 20.10.2020.

Pro ty méně zasvěcené se doporučuji podívat na stránku trailtour.cz nebo na o-news.cz. Tam najdete veškeré informace a statistiky.

Stručně, jde o běh na předem daných trasách v délkách od několika set metrů až po více než 20km. U delších tras je nutné mít i mapu, kterou si vytisknete, abyste se neodchýlili od předepsané trasy.

Já jsem se konečně v posledním dni soutěže dokopl běžet etapu v Kohoutovicích, která měřila 5km s převýšením 120m.

Syn mi dělal navigátora a udával mi tempo, on už měl totiž tuto etapu za sebou.

Normálně běžím při tréninku po lesních cestách 5km za 35min a libuji si, jak jsem dobrý. Před výběhem jsem si říkal, zda to dám pod 33min. První kilometr byl stále do kopce a čas jsem měl přes 7min, tak jsem si říkal, že těch 35min je reálných. Pak ale přišla rovina a už se běželo něco přes 5min/km.

Po třetím kilometru jsem si říkal, že čas může být kolem 30min a je to úžasné. Poslední kilometr byl z kopce dolů a běžel jsem ho něco přes 4min.

GPS hodinky jsem zastavil v čase 27min 24s a ty hned hlásily několik osobních rekordů. Nikdy předtím jsem neběžel tak rychle, ale asi když se chce a je motivace, je možné vše.

Abyste se mohli zúčastnit této soutěže, potřebujete jen GPS hodinky a účet na Stravě.

A proč Vám o tom všem tady píšu? Jde o týmovou soutěž a já jsem udělal pomyslný výkop za náš oddíl, kde jsme obsadili celkové 129. místo. Pořadí ale není důležité v tomto okamžiku, důležité je, že jsme se zúčastnili a příští rok máme velký potenciál se jako oddíl posunout někam výš. Kdo ví, jaká bude OB sezóna 2021, tady nejste ničem omezeni a můžete si zaběhnout kdykoliv. Dokonce na některých etapách jsou prémie, pokud je absolvujete v noci.

Sportu zdar a obzvlášť orientačnímu běhu.

Nikola

Žádné komentáře »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010