Den orientace v Tišnově

Aleš Chmelík, 16. 5. 2013

V neděli 5.5.2013 odpoledne, za příjemného polojasného počasí, proběhl historicky první „Den orientace“ v Tišnově. Pro tratě byl využit prostor na sídlišti pod Květnicí, se startem a cílem u Podhorácké restaurace. Tato akce navázala na mistrovství Jihomoravského kraje v orientačním sprintu, které náš oddíl uspořádal v Tišnově 20.4.2013 a využila mapu „Pod Květnicí“, která byla pro tento závod vytvořena

Připravili jsme tři tratě o různé délce a obtížnosti: 0,8 km, 1,4 km a 2 km. Účast překonala očekávání. Tratě prošlo celkem 49 zapsaných „závodníků“ a 12 jako doprovod. Byly to hlavně děti ve školním věku nebo rodiny s dětmi, které si s mapou užily odpolední procházku se zajímavou náplní, ale i zájemci, kteří se již s orientačním sportem setkali a chtěli navázat na své minulé zážitky. Akce byla zaměřena jako propagační, takže z registrovaných závodníků se zúčastnil jen tvůrce mapy. Podle reakcí účastníků se akce líbila, zvláště dětem a mládeži. Ti byli za nalezení všech kontrol na trati odměněni drobnými cenami, které poskytla Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

Velký dík rodině Dokoupilových (Radka, Zuzka a Mirek), kteří přijeli a velmi účinně mně pomohli při vlastním uspořádání akce. V září to mám v úmyslu ještě zopakovat.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010